Pleo Reserve

Reserve är tillgängligt för alla berättigade kunder i Sverige, Tyskland, Danmark och Storbritannien. Vi är mycket angelägna om att få dig igång och ser fram emot att höra din feedback.

Vad är Pleo Reserve?

Med Reserve är det möjligt att ha ett negativt saldo i din Wallet. De nuvarande intervallen för negativt saldo i Sverige är 20 000 till 500 000 SEK.

Varför Pleo Reserve?

Du behöver inte oroa dig för om du har tillräckligt med pengar för ovanligt stora inköp eller under tiden som du väntar på nästa påfyllning.

Det är mycket enkelt att betala tillbaka det negativa saldot. Det negativa saldot dras helt enkelt av från din nästa påfyllning av er Pleo Wallet. Om er Wallet exempelvis har en balans på minus 10 000 kronor och du laddar upp 50 000 kronor, kommer saldot i er Wallet därefter att vara 40 000 kronor.

Hur du kommer igång

Innan du kan börja behöver du ha autogiro aktiverat. Nästa steg:

1. Gå till sidan Wallet i Pleo.
  2. Klicka på bannern Reserve. Observera att kunder som inte är berättigade till reservfunktionen inte kommer att se bannern.
  3. Följ aktiveringsstegen på skärmen.

Klart! Det är nu möjligt för din Pleo Wallet att ha ett negativt saldo.

Du kan alltid göra ändringar i din reservinställning efter att den har aktiverats. Det enda villkoret är att din Wallet måste ha ett positivt saldo.

Vilket är det lägsta beloppet för automatisk påfyllning?

Det lägsta beloppet som du ställer in för överföring till Pleo måste vara detsamma som din aktiverade gräns för Reserve.

Kan jag välja en lägre gräns än den jag är berättigad till?

Du kan välja den gräns du vill aktivera, som kan vara lägre än eller lika med den gräns du är berättigad till.

Hur betalar du tillbaka det negativa saldot?

Som nämnt längre upp i den här artikeln dras övertrasseringsbeloppet helt enkelt från din nästa uppladdning av er Pleo Wallet:

1. Genom påfyllning via autogiro, som du ställer in när du aktiverar Reserve-funktionen.
  2. Genom en manuell påfyllning av er Pleo Wallet, vilket alltid är möjligt att göra även när autogiro är aktiverat.

Hur mycket kostar Pleo Reserve-funktionen?

Det är för närvarande ingen avgift för Reserve, oavsett den gräns du har satt för Reserve. Vi reserverar oss dock för att vi i framtiden kan komma att ta ut en avgift för gränser över 20 000 SEK.

Finns det några förseningsavgifter?

Ja. Om en återbetalning är försenad i mer än sju dagar, debiteras en årlig förseningsavgift. Den nuvarande årsavgiften för kunder som är registrerade i Sverige är 10 %. Ytterligare avgifter kan tillkomma.

Vad händer om ditt företag inte kan betala tillbaka det negativa saldot?

Om du har svårt att betala tillbaka, diskuterar vi gärna återbetalningsplaner med dig. Ta isåfall kontakt med oss på [email protected].

Kontakta oss

Om du har frågor om teknisk support kan du kontakta oss på följande sätt.