Sub-Wallets

Med Sub-Wallets kan du skapa separata wallets för specifika ändamål. Du kan till exempel skapa en Sub-Wallet för marknadsföring, så att du är säker på att budgeten i din Sub-Wallet bara används för marknadsföring.

Hur funkar det?

Sub-Wallets är en del av din huvudsakliga Pleo-wallet som har tilldelats specifika leverantörskort eller medarbetare. Leverantörskort och medarbetare kan bara tilldelas totalt en Wallet – antingen en huvudsaklig Wallet eller en Sub-Wallet, för att säkerställa att köp dras från rätt saldo.

När en medarbetare tilldelas en Sub-Wallet kommer medarbetarens privata kort att tilldelas den.
Till exempel kommer utgifter för användare som har både ett fysiskt och ett virtuellt kort att dras från medarbetarens Sub-Wallet. Det är för tillfället inte möjligt att tilldela en användares privata kort till flera Wallets.

• Om ett köp görs med något av de tilldelade korten dras beloppet från aktuell Sub-Wallet

• Om ett köp görs med ett kort som tilldelats en Sub-Wallet, men köpbeloppet är högre än det tillgängliga saldot i den, kommer köpet att nekas på grund av otillräckliga medel.

Bra att veta:

• Det finns inga minimi- eller maximigränser för Sub-Wallets

• Det är kostnadsfritt att använda Sub-Wallets

Användning av Sub-Wallets

Skapa en Sub-Wallet:

1. Logga in på ditt Pleo-konto

2. Gå till Wallet-sidan så kommer du att se en Sub-Wallet-banner

3. Klicka på bannern och följ stegen för att skapa det

Obs:

• Sub-Wallets är för närvarande bara tillgängliga för betatestare. Du kommer inte att se bannern om du inte är en del av testet

• Administratörer och bokförare kan skapa Sub-Wallets

Föra över pengar till Sub-Wallet:

1. Klicka på vald Sub-Wallet

2. Klicka på “Flytta pengar

3. Fyll i det belopp du vill flytta och klicka sedan på “Flytta pengar

Obs: För närvarande är det bara möjligt att flytta pengar från din huvudsakliga Wallet till en Sub-Wallet och tillbaka. För att flytta pengar mellan olika Sub-Wallets måste du först flytta dem tillbaka till din huvudsakliga Wallet och sedan till en annan Sub-Wallet.

Tilldela kort till en Sub-Wallet:

1. Klicka på vald Sub-Wallet

2. Klicka på “Lägg till ett kort

3. Välj det kort du önskar lägga till

Radera en Sub-Wallet:

1. Gå till din Pleo-wallet

2. Klicka på den Sub-Wallet du vill ta bort

3. Skrolla till det övre högra hörnet och klicka på “…". Du kommer att se alternativet “Radera”. Klicka på det för att radera vald Sub-Wallet.

När du tar bort en Sub-Wallet kommer de återstående medlen i den automatiskt att föras över till din huvudsakliga Wallet, och korten som är kopplade till vald Sub-Wallet kommer att tilldelas den.