Det är dags att verifiera nyckelpersonerna i ditt företag

Vem ska verifieras?

VD och verkliga huvudmän (som innehar 25% eller mer av företagets aktier eller rösträtt). När det gäller ideella föreningar och organisationer måste dock samtliga styrelseledamöter verifieras.

Elektronisk verifiering

För att kunna utföra den elektroniska verifieringen (via vår tredjepartsleverantör Trulioo) är dessa uppgifter nödvändiga:

• Födelsedatum

• Nuvarande adress

• Personnummer

Om den elektroniska verifieringen inte lyckas (eller bara delvis lyckas) behöver vi även bevis på id-handling och adress.

1. Bevis på id-handling

Ta ett färgfoto av din id-handling, antingen ett pass eller körkort Inga scannade eller svartvita bilder... och beskär inte fotot, tack! Se till så att id-handlingens utgångsdatum inte har passerat

2. Bevis på adress

Du kan skriva ut eller beställa ett personbevis från folkbokföringsregistret Om du använder ett brev för att bevisa din adress, måste det vara daterat under de tre senaste månaderna Följande dokument accepteras - kom ihåg att vi behöver ett obeskuret färgfoto av dokumentet:

• Personbevis eller bankutdrag med fullständig bostadsadress

• Räkning (el, vatten, gas)

Tyvärr accepterar vi inte telefonräkningar.

3. Skicka in dokumenten till Pleo

Har du bevis på id-handling och adress redo? Toppen! Skicka in dem till ditt företags Pleo- administratör.

Tips: Du kan spara massor av tid genom att skicka dokumenten i ett sms direkt till din administratör - om de är okej med det. När er Pleo-administratör har fått in alla dokument de behöver, kan de gå in på app.pleo.io/register för att registrera informationen. Detta kan göras från en dator eller mobil, beroende på vad som är smidigast för dig.

Varför behöver vi dessa dokument?

Vi behöver samla in dessa dokument för att uppfylla efterlevnadskraven för finansiella företag. Vi måste därför utföra dessa “KYC-kontroller” (know your customer) av alla våra kunder, för att kunna verifiera företaget och de individer som är ansvariga för det. Vi är bundna till, och måste följa förordningen om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Information om hur din data används, hittar du i vår sekretesspolicy. För vidare frågor, vänligen kontakta [email protected]

Tack för hjälpen!