Uitgavenlimieten instellen

Dit artikel is bedoeld voor beheerders. Bekijk Zoek mijn uitgavenlimiet voor meer informatie over uitgavenlimieten als je geen beheerder bent.

Standaard uitgavenlimieten

Deze limieten zijn van toepassing op alle nieuwe kaarthouders die aan je Pleo-account worden toegevoegd.

1. Navigeer naar Instellingen
  2. Klik op Algemeen
  3. Klik op Standaardinstellingen kaart
  4. Volg de instructies op het scherm

Uitgavenlimieten instellen

Individuele uitgavenlimieten

1. Navigeer naar Gebruikers
  2. Selecteer de kaarthouder
  3. Klik op Limieten

Soorten limieten

• Kaartlimiet
    Bedrag dat iemand kan uitgeven voordat de kaart wordt bevroren, zowel maandelijks als in totaal. De kaart wordt bevroren zodra het totale bedrag is bereikt of overschreden.

• Limiet per aankoop
    Bedrag dat iemand per aankoop kan uitgeven - als de aanschaf de limiet overschrijdt, wordt de transactie geweigerd.

• Tijdelijke limiet
    Tijdelijke hogere limiet voor wanneer iemand meer moet uitgeven dan gebruikelijk. Zodra de vastgestelde periode voorbij is, wordt de limiet teruggedraaid.

Verzoeken om verhoogde limiet

Gebruikers kunnen een tijdelijke limietverhoging aanvragen, beoordelen en toegang krijgen tot het verzoek:

1. Je ontvangt een e-mailmelding van de aanvraag
  2. Navigeer naar Mensen
  3. Open het postvak IN voor verzoeken
  4. Het verzoek Goedkeuren of Afwijzen

De gebruiker ontvangt een melding zodra het verzoek is beoordeeld.

Heractiveer kaart wanneer de limiet is bereikt

Om kaarten te heractiveren, moet de uitgavenlimiet voor de individuele persoon worden verhoogd. Je kunt de limiet van de kaart verhogen of een tijdelijke limiet instellen.