De NetSuite-integratie instellen

Voordat je begint

Voordat je de integratie kunt instellen, moeten de volgende accounts worden aangemaakt in NetSuite:

Account

Beschrijving

Type

Pleo Bank Wallet

Om transacties bij te houden die zijn gedaan met Pleo-kaarten en Pleo Wallet.

Bankrekening

Pleo-rekening voor zelf voorgeschoten uitgaven

Om alle zelf voorgeschoten uitgaven of terugbetalingen van werknemers bij te houden

Overige huidige aansprakelijkheid

Externe terugbetalingsrekening van Pleo

Om alle terugbetalingen bij te houden die zijn gedaan buiten de Pleo-functie Directe declaraties

Overige huidige aansprakelijkheid

Je kunt deze accounts maken door te navigeren naar Configuratie > Boekhouding > Rekeningschema of Accounts > Nieuw

Pleo aan NetSuite koppelen

1. Ga naar Boekhouding in de Pleo-app

2. Selecteer NetSuite in de lijst met Populaire systemen en bevestig

3. Je wordt doorgestuurd om de Pleo for NetSuite-app te installeren

4. Klik in NetSuite op Verbinden > Pleo en NetSuite machtigen voor overschrijven van gegevens

De accounts instellen

Je kunt de accounts in NetSuite instellen door de volgende stappen te volgen: Transacties > Pleo > Dashboard > klik op het bewerkpotlood om de accounts te koppelen.

Je belastingcodes, categorieën en labels instellen

Je kunt btw toepassen in Pleo door een belastingcode te maken en deze aan een bepaalde categorie te koppelen.

1. Ga naar NetSuite > Transacties > Pleo > Dashboard.

2. Klik op het Pleo-dashboard in NetSuite op 'Informatie over gegevenstoewijzing'.

3. Je belastingcodes zoeken:

• Selecteer 'Belastingcodes'

• Wijs de interne id van NetSuite toe aan 'code'

• Voeg in de tabel met belastingcodes alle btw-tarieven toe

• Ga naar het tabblad Categorieën en wijs aan elke categorie een belastingcode toe

4. Je categorieën zoeken:

• Selecteer 'Rekeningschema'

• Wijs Interne id van NetSuite toe aan 'Account'

5. Je labels zoeken

• Ga naar NetSuite > Transacties > Pleo > Labelbeheer

• Onder Tekstvelden transactie selecteer je de relevante Klassen, Locaties, Afdelingen of aangepaste segmenten.

• Klik op 'Labelgroep maken' en 'Bijwerken'. Het duurt ongeveer 10 tot 15 minuten voordat de wijzigingen in Pleo worden weergegeven. Labelwaarden worden automatisch meerdere keren per dag gesynchroniseerd en bijgewerkt.