Der er flere scenarier, hvor du kan have brug for at spærre eller destruere et Pleo-kort: hvis en medarbejder forlader virksomheden, hvis et et fysisk kort bliver væk, eller hvis oplysningerne om enten et virtuelt kort eller et fysisk kort er blevet stjålet.

Denne artikel forklarer:

• Sådan spærre du et virtuelt kort eller et fysisk kort

• Hvordan man ødelægger et virtuelt eller fysisk kort

• Hvordan man erstatter et virtuelt kort eller fysisk kort

Sådan spærre du et virtuelt kort eller et fysisk kort

Hvis du er bekymret for, at oplysninger om virtuelle og/eller fysiske kort er blevet kompromitteret, skal du straks indefryse de(t) berørte kort.

• Hvis du er kortholderen

Spær dit kort i mobilappen:

Spær dit kort i webappen:

• Hvis du er en Pleo-administrator eller bogholder med udvidet adgang:

1. Klik på "Brugere".

2. Klik på kortholderens navn på listen.

3. Klik på "Spær kort" nederst i medarbejderprofilen:

Hvis det viser sig, at kortet ikke er blevet kompromitteret (f.eks. hvis du nu kan genkende et køb, som du troede var bedragerisk), skal du gå tilbage til det samme sted i Pleo for at frigøre kortet.

Sådan ødelægger du et virtuelt kort eller et fysisk kort

Bemærk, at det er uigenkaldeligt at ødelægge et kort. Der er et par muligheder, når det kommer til "hvordan". Hvis nogen forlader din organisation, kan en administrator slette deres konto i Pleo for automatisk at ødelægge alle deres virtuelle kort og plastikkort (uden at slette deres udgiftshistorik).

Men hvis din kollega stadig er i virksomheden, og hvis deres virtuelle kort eller fysisk kort blevet kompromitteret (eller sidstnævnte er blevet tabt), er det næste skridt efter at have indefrosset et kort at ødelægge det.

• Hvis du er kortholderen

Klik på "Mistet eller stjålet" i mobilappen:

Klik på "Mistet eller stjålet" i webappen:

• Hvis du er en Pleo-administrator eller bogholder med udvidet adgang:

1. Klik på "Brugere".

2. Klik på kortholderens navn på listen.

3. Marker kortet som mistet eller stjålet nederst i medarbejderprofilen.

Sådan erstatter du et virtuelt eller fysisk kort

• Virtuelt kort

Kun kortindehaveren kan aktivere et nyt virtuelt kort for sig selv. Når et virtuelt kort er markeret som stjålet, kan kortindehaveren gå tilbage til kortsektionen i Pleo for at aktivere et nyt kort.

I mobilappen:

I webappen:

• Fysiske kort

Kun administratorer og bogholdere med udvidet adgang kan bestille et erstatningskort af plast. Sådan gør du.