Pleo tar din säkerhet på stort allvar och därför har vi implementerat SCA (Strong Customer Authentication) på alla Pleo-konton, som innebär att du behöver verifiera dig med hjälp av en 6-siffrig kod när du loggar in.

För att undvika att ständigt skriva in den 6-siffriga koden, se till att kryssa i rutan Kom ihåg mig i den här webbläsaren innan du anger koden som skickas till din telefon via SMS.

Detta innebär att Pleo framöver litar på din enhet, och därför inte kräver det extra verifikationssteget när du loggar in. Förtroendet gäller i ett år innan du behöver göra om processen. Om du aktivt loggar ut från Pleo förloras förtroendet, vilket innebär att du behöver ge tillgång till detta på nytt.

Viktigt att notera:

1. Förtroende ges endast på den specifika enheten och i den specifika webbläsaren (Safari, Chrome, Firefox etc). På din mobil ges förtroendet automatiskt efter första gången du loggar in med SCA.

2. Om du är innehavare av flera Pleo-konton är det inte möjligt att behålla förtroendet för samtliga konton, då skifte mellan konto bryter inloggningen och således förtroendet.

Här kan du läsa mer om SCA och varför detta implementerats.

Och här är en mer ingående artikel om inloggningsprocessen.