Det er godt at vide, før du går i gang:

• Vänligen observera att Pleo bara stöder versionen som tillhandahålls direkt av Microsoft, inte någon partner. Om du kommer åt ditt konto genom https://businesscentral.dynamics.com så ägs din version direkt av Microsoft. Vi saknar också stöd för Microsoft Dynamics 365 för Finance and Operations för tillfället.

• Vi hjälper dig gärna igenom integrationen om standardinstruktionerna inte fungerar för dig. Det kan hända om du har anpassat Business Central.

Vad du behöver göra innan du integrerar

• Om du vill att dina utgifter för Pleo-kortet automatiskt ska tilldelas ett motkonto skapar du ett motkonto (även kallat Balancing Account Number) i Business Central. Detta måste vara ett konto på ett huvudkonto. Om du använder Pleo Pocket kan du också skapa ytterligare ett motkonto för ersättningar.

• Behöver du skapa en ny allmän journalmall i Business Central för att basera dina Pleo-journaler på? I så fall finns det ett litet problem. Den nya mallen du skapar måste komma först i alfabetisk ordning i listan över allmänna mallar. Låt oss säga att du kallar din journal för "Pleo" och att det finns en annan allmän journalmall som heter "Kasse". Byt namn på Pleo-journalmallen så att den kommer först i alfabetisk ordning (t.ex. "APleo") i listan över allmänna journalmallar.

Anslut Business Central till Pleo

1. Klicka på ditt namn längst ner till vänster och välj "Inställningar."

2. Välj "Bokföring".

3. Välj "Microsoft Dynamics 365 Business Central" från de tillgängliga alternativen.

4. Du kommer att behöva ansluta ditt Microsoft Dynamics 365 Business Central- konto med Pleo på en separat sida.

5. Logga in och ge tillgång till din Pleo-app.

6. På sidan Bokföring i Pleo dubbelkollar du att du har valt "Integrationsmiljö", "Integrationsföretag", "Pleo Journal" och "Konto för Pleo-utgifter". De tre första av dessa visas i videon nedan. Det extra fältet "Account for Pleo Expenses" är dock ett nytt fält. Det är här du ska skriva in det allmänna konto som du skapade i Business Central.

Vilka data synkroniseras mellan Pleo och Business Central?

• "Kategorier" i Pleo återspeglar din kontoplan i Business Central. När du konfigurerar dina kategorier efter att ha aktiverat integrationen kommer rullgardinsmenyn i Pleo automatiskt att återspegla dina kontonummer i Business Central. Du måste dock ge den specifika kategorin (kontonumret) ett namn. Namnet ska vara lätt för de anställda att känna igen när de tilldelar detaljer till sina inköp i Pleo.

• "Taggar" i Pleo återspeglar dina dimensioner i Business Central.