Sådan fungerer Cashback

Cashback er en god mulighed for vores kunder, som har mange løbende omkostninger (rejser, råvarer, abonnementer osv.).

Denne artikel forklarer:

Hvad er cashback?

• Med Cashback modtager din virksomhed en procentdel af de penge, der bruges med Pleo-kortet. Cashback er 0,5 %-1 %, afhængigt af dit Pleo-abonnement, og grænsen er prisen på din plan. Hvis du f.eks. betaler 320 DKK om måneden for Essential-planen, er den månedlige Cashback-grænse på 320 DKK.

• Cashback beregnes en gang om måneden ud fra de afviklede kortbetalinger. Eventuelle uafsluttede transaktioner flyttes til næste måneds Cashback-beregninger.

• Cashback omfatter ikke midler brugt på fakturaer, tilbagebetaling eller lignende.

• Cashback-beløbet leveres af Pleo Financial Services og ikke Pleo Technologies (det firma, du modtager din Pleo-abonnementsfaktura fra). Da finansielle tjenester ikke er momspligtige, er der ingen skat forbundet med dem.

Hvordan Cashback ser ud i Pleo-appen

Cashback vil være synligt i jeres Pleo wallet én gang om måneden. For eksempel vil Cashback for afregnede Pleo-kortudgifter fra januar blive udbetalt inden for de første fem hverdage i februar. Dette er under forudsætning af, at din faktureringsperiode er fra starten til slutningen af den givende måned.

Cashback vil se ud på samme måde som en tilbagebetaling, og Pleo vedhæfter automatisk en kvittering til bogføringen.

Hvordan tilmelder dig Cashback

Cashback er for dig, hvis din Pleo-konto er på en langvarig (f.eks. årlig) Essential- eller Advanced-plan. Der findes ikke en tilmeldingsknap til Cashback i Pleo-appen, men du skal i stedet snakke med din Account Manager om at få Cashback tilføjet til jeres Pleo-abonnement.

Ved du ikke, hvem din account manager er? Kontakt os på [email protected] eller kontakt vores supportteam.

Hvordan bogfører du cashback

Ansvarsfraskrivelse: Dette er ikke økonomisk eller juridisk rådgivning. Rådfør dig med din bogholder/betroede rådgiver, når du skal beslutte, hvordan du bogfører cashback. Regler og bestemmelser kan variere fra land til land.

Nogle kunder har spurgt, om cashback kan betragtes som en "renteindtægt" eller "anden indtægt". Generelt set er cashback mere en rabat end en indtægt. Begrundelsen er, at cashback er en procentdel af det, du bruger, og er begrænset til det beløb, du betaler for dit Pleo-abonnement. Med dette i tankerne har nogle kunder valgt at overføre cashback til den samme konto, som bruges til Pleo-abonnementet.

Når det er sagt, så se venligst ansvarsfraskrivelsen ovenfor. Der kan være tilfælde, hvor din revisor/betroede rådgiver foretrækker at bogføre cashback som indtægt.