Pleos verificeringsproces

Velkommen til Pleo!

Før du kan begynde at bruge Pleo-kort og alle de andre gode ting, er der nogle få verifikationstrin. Denne artikel forklarer "hvorfor" og "hvordan" virker Pleos verifikationsproces:

Hvorfor

Har du nogensinde set den anmelderroste Netflix-serie Ozark? Det handler om kriminalitet, og især om hvidvaskning af penge. Hvilket er noget, som vi tager meget alvorligt. Som en finansiel servicevirksomhed overholder Pleo reglerne i EU's femte direktiv om bekæmpelse af hvidvaskning af penge. Og da vi er grundlagt i Danmark, overholder vi også forordningen om bekæmpelse af hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme i Danmark. Kort sagt skal vi kunne bevise, at din virksomhed er lovlig. Dette omfatter verifikation af ejerstrukturen og ledelseskontrollen.

Pleo er ikke en bank, men lignende "Kend din kunde" (KYC) regler gælder. Ligesom du skal bevise din identitet, når du åbner en personlig bankkonto, har vi brug for dokumentation, der sikrer, at din virksomhed (og du) er ægte. Vi ønsker ikke, at nogen slemme fyre bruger Pleo - ikke engang de charmerende fyre som Marty Byrde fra Ozark.

Opsæt dine loginoplysninger

Når du har tilmeldt dig en Pleo-konto, får du et link via e-mail, hvor du bliver bedt om at oprette dine loginoplysninger. På dette tidspunkt vil Pleo også bede dig om at vælge din virksomhed fra en liste, der er synkroniseret med dit lands virksomhedsregister (f.eks. Virk.dk).

Gennemfør de administrative verifikationstrin

Som den person, der opretter kontoen, er du den administrator, der har ansvaret for verifikationen. I betragtning af dette adgangsniveau skal vi verificere dig personligt for at overholde retningslinjerne for due diligence.

1. Log ind på Pleo.

2. Klik på "Start verifikation".

3. Brug NemID til at verificere dig selv (kun danske konti).

Verificer andre nøglepersoner

Flot arbejde. Der er stadig en lille smule mere at gøre. Personer, der direkte eller indirekte ejer eller kontrollerer over 25 % af andelene eller stemmerettighederne i en virksomhed, herunder direktører, bestyrelsesmedlemmer og ejere, skal verificeres. Hvis der er tale om en forening eller velgørenhedsorganisation, skal alle bestyrelsesmedlemmer verificeres. En list af nøglepersoner trækkes automatisk fra Virk.dk. Hvis der er fejl, kan du chatte med os for at fortælle os det.

1. Log ind på Pleo.

2. Gå til siden med virksomhedsoplysninger.

3. Du vil blive bedt om at indtaste fødselsdato og nuværende bopælsadresse for alle nøglepersoner.

Hvis en fødselsdato og/eller bopælsadresse er forkert, kan vi bede om et billedlegitimationskort og/eller adressebevis for nøglepersoner:

• Fotoidentifikation: Samme som ovenstående krav til administratorer (dog ikke et levende foto, selvom du indsender dokumenterne på vegne af andre nøglepersoner).

• Bevis for adresse: Du kan bruge et kørekort, hvis adressen er anført på det, så længe kørekortet ikke også blev indsendt som ID. Ethvert brev skal være dateret inden for de seneste tre måneder. Det kan være et brev fra myndighederne, et kontoudtog eller en regning fra en forsyningsvirksomhed (el, vand eller gas - desværre ingen mobilregninger!). I Danmark er et sundhedskort (gule kort) fint.

Alle dokumenter behandles med fuldstændig fortrolighed og opbevares udelukkende af hensyn til overholdelse af lovgivningen. Hvis du er interesseret, er du velkommen til at læse vores privatlivspolitik igennem.

Så snart vi har fået alt, modtager du en e-mail med en bekræftelse på, at verifikationsprocessen er gennemført og afsluttet. Det betyder, at det er tid til alle de sjove ting; at du kan fylde din Wallet op, invitere dine kolleger, og bestille kort.

Sådan får du hjælp til verifikationsprocessen

• Hvis der går noget galt med din administratorverifikation, eller hvis du får vist en fejlmeddelelse, kontakter vores compliance-team dig via e-mail inden for en arbejdsdag. Hvis der er gået mere end en arbejdsdag, og du ikke kan se noget i din indbakke, kan du prøve at tjekke din spam-mappe.

• Hvis du ikke har modtaget noget pr. e-mail, hvis bekræftelsessiden i Pleo giver dig problemer (f.eks. hvis du ser en ellipse, mens siden bliver ved med at forsøge at indlæse), eller hvis du har spørgsmål, bedes du kontakte vores supportteam, så hjælper vi dig gerne.