Ställa in Fortnox-integrationen

Vi är glada att kunna erbjuda en direkt integration med Fortnox för att säkerställa att alla dina transaktioner hamnar på rätt plats i din bokföring.

1. Kontrollera din behörighet i Fortnox

Innan du ansluter Pleo till Fortnox behöver du kontrollera att du har rätt behörighet.

• Logga in i Fortnox

• Klicka på din profil uppe i högra hörnet

• Välj därefter Administrera användare

• Stäm sedan av att du som användare har Program/behörighet: Bokföring (Bf)

Om du inte har denna behörighet måste du antingen uppgradera detta i Fortnox eller se till att bjuda in en kollega eller redovisningskonsult med denna behörighet som kan ansluta Pleo till Fortnox.

Obs! Se även till att du har rätt räkenskapsår förvalt i Fortnox

2. Anslut Fortnox och Pleo

• Klicka på Inställningar

• Välj Bokföring

• Välj Fortnox från de tillgängliga alternativen

• Logga in med dina inloggningsuppgifter för Fortnox

• Godkänn behörighet

3. Ställa in integrationen

När du är ansluten kan du ställa in de konton som passar ditt system.

• Välj Verifikationsserie: Detta brukar vara en bokstav. Många kunder väljer att skapa en ny verifieringsserie och använda bokstaven P för Pleo, men du kan också använda det som passar bäst. Kom ihåg att ställa in det som "Manuell kontering" i Fortnox.

• Ställ in ett Motkonto för Pleo kortbetalningar. Vi rekommenderar kunder att skapa ett nytt konto i kontoplanen med nummer 194* för Pleo. Precis som för ett bankkonto.

• Välj ett Motkonto för utlägger. Detta kommer att vara det övergångskonto som utgifterna redovisas tills de har återbetalats.

• Välj konto för ingående moms. Vanligtvis 2641 i Sverige.

• Ställ in representationskonton, extern och intern samt avdragsgill och ej avdragsgill.

Andra viktiga inställningar