Ställa in Visma eEkonomi-integrationen

Anslut Visma eEkonomi och Pleo

1. Se till att integrationsmodulen är aktiv i Visma eEkonomi.

2. Klicka på "Inställningar".

3. Välj "Bokföring".

4. Välj "Visma eEkonomi" från de tillgängliga alternativen:

5. Följ stegen och logga in på Visma eEkonomi. Om du har flera konton, se till att du använder det som du vill ansluta till Pleo.

Upprättande av konton

När du är ansluten kan du ställa in de konton som passar ditt system.

1. Välj Verifikationsserie: Detta brukar vara en bokstav. Många kunder väljer att skapa en ny verifieringsserie och använda bokstaven P för Pleo, men du kan också använda det som passar bäst. Kom ihåg att ställa in det som "Manuell kontering" i Visma.

2. Ställ in ett Motkonto för Pleo kortbetalningar. Vi rekommenderar kunder att skapa ett nytt konto i kontoplanen med nummer 194* för Pleo. Precis som för ett bankkonto.

3. Välj ett konto för utlägg. Detta kommer att vara det övergångskonto som utgifterna redovisas tills de har återbetalats.

4. Välj motkonto för återbetalningar. Detta är vanligtvis det konto från vilket du skickar återbetalningen.

5. Sist men inte minst är det ingående momskontot för normala utgifter, vanligtvis 2641 i Sverige.

Visas det inte i Pleo? Se till att du lägger till den nya verifieringsserien och kontokontonumret till innevarande år.

Vilka uppgifter synkroniseras mellan Pleo och Visma eEkonomi?

• "Kategorier" i Pleo återspeglar dina kontoplannamn i eEkonomi. När du konfigurerar dina kategorier efter att ha aktiverat integrationen kommer rullgardinsmenyn i Pleo automatiskt att återspegla dina kontonamn (antingen numeriska eller textbaserade) i eEkonomi. Med det sagt måste du ge den specifika kategorin (kontonumret) ett namn i Pleo som är lätt att förstå för de anställda när de lägger till detaljer till sina inköp.

• "Taggar" i Pleo återspeglar dina projekt och kostnadsställen i Visma eEkonomi. Om du skapar flera kostnadsstorgrupper i Visma och importerar till Pleo kommer all kostnadsställeinformation att hamna i en tagggrupp i Pleo. Tyvärr är det så att en av de nuvarande integrationsmönstren gör att kostnader med taggar som återspeglar ytterligare kostnadsställegrupper misslyckas när du försöker exportera dem. Hur kan du komma runt detta? Det första alternativet är att bara ha ett kostnadsställe i Visma. Om det inte är möjligt kan du fortfarande importera alla kostnadsställen till Pleo, men det är viktigt att de anställda endast använder taggar från det första kostnadsstället. Om vi tar exemplet i nedanstående bild skulle det första kostnadsstället vara det första från vänster (Kostnadsenhet):

• När du har aktiverat integrationen bör skattekoder från eEkonomi automatiskt visas i Pleo.

Andra viktiga inställningar