Hur du ställer in dina momskoder

Du kan tillämpa moms i Pleo genom att skapa en momskod och bifoga den till en viss kategori.

Hitta dina momskoder

• Klicka på Inställningar

• Välj Bokföring

• Välj ditt bokföringssystem

• Lägg till alla momssatser i momskodtabellen

• Gå till fliken Kategorier och tilldela en momskod till varje kategori

Om du använder en integration

• Du kanske inte har inte momstabellen ovan (förutom svenska redovisningssystem som Fortnox och Visma)

• Välj helt enkelt fliken Kategorier under menyn

• Tilldela en kategori och skattereglerna kommer att automatiskt fastställas av ditt redovisningssystem

Bokföring

När momssatsen har lagts till i en kategori kommer alla utgifter med den kategorin att ha den moms-koden bifogad. Du kan alltid ändra varje kostnad individuellt i exportfasen om det behövs.