Ställa in SIE-filen

Vi är glada att kunna erbjuda en SIE-fil för att säkerställa att alla dina transaktioner hamnar på rätt plats i din bokföring.

Anslut Pleo till SIE-filen

• Klicka på Inställningar

• Välj Bokföring

• Välj SIE från de tillgängliga alternativen

Ställa in filen

När du är ansluten kan du ställa in de konton som passar ditt system.

• Välj Verifikationsserie: Detta brukar vara en bokstav. Många kunder väljer att skapa en ny verifieringsserie och använda bokstaven P för Pleo, men du kan också använda det som passar bäst. Kom ihåg att ställa in det som "Manuell kontering".

• Ställ in ett konto för utlägg. Vi rekommenderar kunder att skapa ett nytt konto i kontoplanen med nummer 194* för Pleo. Precis som för ett bankkonto.

• Välj ett konto för utlägg. Detta kommer att vara det övergångskonto som utgifterna redovisas tills de har återbetalats.

• Välj motkonto för återbetalningar. Detta är vanligtvis det konto från vilket du skickar återbetalningen.

• Sist men inte minst är det ingående momskontot för normala utgifter, vanligtvis 2641 i Sverige.

För att lägga till kostnadsställen (Kostnadsställe) och projekt, gå till Inställningar - Taggar.

Börja med att skapa en tagggrupp med namnet:

• SIE Projekt (kolumner ska vara "Namn" och "Projektnr")

• SIE Kostnadsställe (kolumner ska vara "Namn" och "Kod")

Nästa steg är att importera en excel-fil som innehåller namnet och koden som du kan hitta i ditt bokföringssystem (antingen under projektmodulen eller kostnadsställena).

När du har importerat hälsas du av kolumnmappningen. I namnet väljer du namnet. Välj kod i tagg-ID.

Andra viktiga inställningar