Vi Àr glada att kunna erbjuda en SIE-fil för att sÀkerstÀlla att alla dina transaktioner hamnar pÄ rÀtt plats i din bokföring.

Anslut Pleo till SIE-filen

• Klicka pĂ„ din profilbild i det nedre vĂ€nstra hörnet och vĂ€lj InstĂ€llningar

• VĂ€lj Bokföring

• VĂ€lj SIE frĂ„n de tillgĂ€ngliga alternativen

StÀlla in filen

NÀr du Àr ansluten kan du stÀlla in de konton som passar ditt system.

• VĂ€lj Verifikationsserie: Detta brukar vara en bokstav. MĂ„nga kunder vĂ€ljer att skapa en ny verifieringsserie och anvĂ€nda bokstaven P för Pleo, men du kan ocksĂ„ anvĂ€nda det som passar bĂ€st. Kom ihĂ„g att stĂ€lla in det som "Manuell kontering".

• StĂ€ll in ett Motkonto för Pleo kortbetalningar. Vi rekommenderar kunder att skapa ett nytt konto i kontoplanen med nummer 194* för Pleo. Precis som för ett bankkonto.

• VĂ€lj ett Motkonto för Pleo Pocket-utgifter. Detta kommer att vara det övergĂ„ngskonto som utgifterna redovisas tills de har Ă„terbetalats.

• VĂ€lj Pocket konto för Ă„terbetalningar. Detta Ă€r vanligtvis det konto frĂ„n vilket du skickar Ă„terbetalningen.

• Sist men inte minst Ă€r det ingĂ„ende momskontot för normala utgifter, vanligtvis 2641 i Sverige.

För att lÀgga till kostnadsstÀllen (KostnadsstÀlle) och projekt, gÄ till InstÀllningar - Taggar.

Börja med att skapa en tagggrupp med namnet:

• SIE Projekt (kolumner ska vara "Namn" och "Projektnr")

• SIE KostnadsstĂ€lle (kolumner ska vara "Namn" och "Kod")

NÀsta steg Àr att importera en excel-fil som innehÄller namnet och koden som du kan hitta i ditt bokföringssystem (antingen under projektmodulen eller kostnadsstÀllena).

NÀr du har importerat hÀlsas du av kolumnmappningen. I namnet vÀljer du namnet. VÀlj kod i tagg-ID.

Andra viktiga instÀllningar