Vad du ska göra om du ser meddelandet "Saknar behörighet för att bokföra verifikationer / Saknar rättighet för att använda verifikationer"

Orsaken:

Den person som arbetar med Fortnox/Pleo-integrationen behöver en licens med fler användarbehörigheter. Till exempel ger Fortnox-licensen "Bokföring" inte tillräcklig behörighet.

Lösningen:

I Fortnox kan alla med administratörsrättigheter gå till avsnittet "Administrera Användare". Lösningen är att ändra Fortnox-licensen för den berörda användaren (dvs. Pleo-administratören eller redovisningskonsulten). Deras Fortnox-licens måste ställas in på antingen "Kvitto & Utlägg" eller "Bokföra" för att fungera med Pleo-integrationen.