Vad ska du göra om du ser meddelandet "har låst perioden t.o.m."

Orsaken:

En av flera utgifter som du försöker exportera har ett betalningsdatum som faller inom en låst period.

Lösningen:

Om utgiften i fråga är en Pleo-kortutgift:

• Öppna den låsta perioden i Fortnox.

Eller:

• Det här alternativet är bara möjligt om du bara har en eller två utgifter som behöver exporteras. I Pleo kan du koppla bort Fortnox, ändra ditt bokföringssystem till det anpassade filformatet och sedan exportera de saknade utgifterna från Pleo och lägga till dem manuellt i Fortnox. Det sista steget skulle vara att koppla bort från det anpassade formatet och sedan återansluta till Fortnox. Tänk på att det första alternativet, om det är möjligt, är betydligt snabbare och enklare.

Om utgiften är en utlägg:

• Ändra datumet i Pleo så att utgiften faller inom en öppen redovisningsperiod: