De Xero-integratie instellen

Dit artikel gaat over:

Pleo en jouw boekhoudprogramma verbinden

1. Ga naar Instellingen in de web-app van Pleo.

2. Selecteer de optie Boekhouding.

3. Klik op jouw boekhoudprogramma

4. Klik op Verbinden.

5. Verifieer de verbinding in jouw boekhoudprogramma.

Klaar! Er wordt automatisch een Pleo-bankrekening voor je gemaakt in jouw boekhoudprogramma.

Pleo-bankfeed

• Zo werkt het

Zodra je de bovenstaande stappen hebt voltooid, wordt de Pleo-bankfeed automatisch ingeschakeld. Wanneer de Pleo-bankfeed is ingeschakeld, worden uitgaven automatisch van Pleo naar jouw boekhoudprogramma gestuurd. Dit gebeurt twee keer per dag, om 08:00 en 13:00 uur (UTC). Nieuwe uitgaven van Pleo worden naar de feed Afstemmen van je Pleo-bankrekening gestuurd. Dit gebeurt voor uitgaven met de Pleo-kaart die zijn verrekenend en zelf voorgeschoten uitgaven die zijn goedgekeurd. Het rekeningoverzicht bestaat uit de datum van indiening, het bedrag en de leverancier.

• Handig om te weten:

Zelfs wanneer de Pleo-bankfeed is ingeschakeld, blijft het belangrijk om je Pleo-uitgaven naar jouw boekhoudprogramma te exporteren. De bankfeed omvat de datum, de leverancier, het bedrag en de naam van de werkgever die de uitgave heeft gedaan. Extra informatie over de aankoop (bijv. categorieën, labels) kun je verkrijgen door te exporteren.

Als je midden in het het financiële boekjaar met Pleo begint, begint het saldo-overzicht in jouw boekhoudprogramma vanaf 0. Het saldo in jouw boekhoudprogramma zou hetzelfde moeten zijn als het saldo in Pleo. Om het saldo-overzicht te synchroniseren met het saldo van je boekhoudprogramma in Pleo volg je deze stappen

• De bankfeed uitschakelen

Bijna al onze klanten die jouw boekhoudprogramma gebruiken, geven er de voorkeur aan om de Pleo-bankfeed ingeschakeld te laten. Dat gezegd hebbende, als je deze wilt uitschakelen, kun je de directe feed inschakelen door de onderstaande stappen te volgen.

1. Ga naar Instellingen in de web-app van Pleo.

2. Klik op Boekhouding en scrol naar beneden.

3. Haal het vinkje naast Pleo-bankfeed weg.

Welke gegevens worden gesynchroniseerd tussen Pleo en jouw boekhoudprogramma?

• Belastingcodes van jouw boekhoudprogramma worden automatisch ingevuld in Pleo.

• 'Categorieën' in Pleo reflecteren je rekeningschema in jouw boekhoudprogramma. Als je je categorieën instelt nadat je de integratie hebt ingeschakeld, komt het vervolgkeuzemenu in Pleo automatisch overeen met je accountnummers in jouw boekhoudprogramma. Je moet de specifieke categorie (accountnummer) een naam geven. De naam moet makkelijker herkenbaar zijn voor je werknemers wanneer ze gegevens invoeren voor hun Pleo-aankopen (bijv. zakenreizen)

• 'Labels' in Pleo reflecteren je bijgehouden categorieën en klanten in jouw boekhoudprogramma. Bij het importeren van je labels, kies je de optie 'importeren vanuit je boekhoudprogramma' zodat alles automatisch wordt gesynchroniseerd.