Wat moet je doen als je het bericht "Mandatory: Due Date: Payment conditions" ziet

De oorzaak:

Bij het exporteren van uitgaven van Pleo naar Exact Online hebben sommige klanten een melding gezien dat er een vervaldatum (due date) nodig is om de export te laten werken. Dit komt doordat de Exact-integratie alle Pleo-uitgaven als "facturen" beschouwt (ook al zijn het gewone kaartbetalingen). Ons productteam werkt momenteel samen met Exact om te proberen deze vereiste uit de integratie te verwijderen. In de tussentijd zal de onderstaande oplossing het probleem oplossen.

De oplossing:

1. Ga in Exact Online naar Accounts > Leveranciers (Suppliers) > Overzicht (Overview) > Zoek leverancier gerelateerd aan de betreffende factuur > Bewerken (Edit) > Crediteur (Creditor) > Betalingsconditie (Payment condition).

2. Selecteer een betalingsconditie en stel vervolgens de "Betalingsmethode" in op "Contant" en het aantal dagen op "365". Als je een betalingsconditie vanaf nul aanmaakt, selecteer dan de code als "00" en de omschrijving als "Contant".

3. Probeer het exporteren vanuit Pleo opnieuw. Deze keer zou het moeten werken.