Toimittajien maksaminen Pleo-laskujen avulla

Tässä artikkelissa selitetään:

Ketkä asiakkaat pääsevät käyttämään Pleo Invoices -palvelua?

Katso hinnoittelu sivultamme, kuinka monta laskua sisältyy suunnitelmaasi ilman lisäkustannuksia. Jos suunnitelmasi sisältää pääsyn laskuihin, mutta et näe sivua Pleo-verkkosovelluksessa, ota meihin yhteyttä, niin otamme ominaisuuden käyttöön puolestasi. Tästä huolimatta, jos olet yhteydessä kirjanpitojärjestelmään, joka ei synkronoi Pleo Invoices -sivun kanssa, et näe Invoices-sivua.

Huomautus: Laskut eivät ole saatavilla Yhdysvalloissa.

Mikä lasketaan laskuksi

Joskus asiakkaamme toimittavat vahingossa laskuna muita kuin laskutusasiakirjoja. Varmistaaksesi, että kaikki menee sujuvasti laskujen maksamisen kanssa, tarkista, että laskut sisältävät:

• Toimittajan nimi

• Summa ja valuutta

• Kuvaus suoritetuista palveluista (erityiset markkinointipalvelut, kirjanpito jne.)

• Yrityksenne nimi

• Koko nimi, kun maksat yksittäiselle freelancerille/urakoitsijalle.

Miten lasku ladataan

Voit ladata laskun Pleoon kolmella eri tavalla.

• Lähetä lasku eteenpäin sähköpostitse

Kuka tahansa voi lähettää laskun Pleolle. Ylläpitäjän tai kirjanpitäjän tarvitsee vain luoda sähköpostiosoite Laskut-sivulla (oikeassa alakulmassa). Kun se on tehty, jaa sähköpostiosoite (esimerkki alla olevassa kuvassa) kollegoillesi.

• Lataa lasku manuaalisesti

Kirjanpitäjät ja ylläpitäjät voivat napsauttaa "Lisää laskuja" -painiketta tai raahata ja pudottaa laskun suoraan Laskut-sivulle.

• Lataa lasku Pleon mobiilisovelluksella

Ylläpitäjät ja työntekijät voivat käyttää tätä vaihtoehtoa. Napsauta mobiilisovelluksen oikeassa yläkulmassa olevaa plus-kuvaketta ja noudata sitten näytön ohjeita:

Laskujen käyttöoikeus käyttäjän roolin mukaan

Kirjanpitäjät (ulkopuoliset ja kumppanit) voivat:

• tarkastella laskuja, mukaan lukien toimintahistoriaa

• päivittää laskun tietoja (lisätä tunnisteen, muuttaa eräpäivää jne.).

• merkitä laskun "valmiiksi"

• mitätöidä laskun

• viedä laskun

Ylläpitäjät voivat:

• tehdä samoja asioita kuin kirjanpitäjät, sekä:

• hyväksyä tai hylätä laskuja Pleo-verkkosovelluksessa

• maksaa laskuja irtolaskuna

• merkitä laskut maksetuiksi Pleon ulkopuolella

• lisätä hyväksyjiä laskuihin

Kumppanikirjanpitäjät, joille on myönnetty erityisoikeudet, voivat tehdä samoja asioita kuin ylläpitäjät.

Ylimääräiset hyväksyjät voivat:

• Olla ylläpitäjiä, työntekijöitä ja kumppanikirjanpitäjiä (erityisluvalla).

• Hyväksyä tai hylätä laskuja vain sähköpostitse

Hyväksymisprosessi

• Jos et tarvitse ylimääräisiä hyväksyjiä (tavallisen ylläpitäjän hyväksynnän lisäksi).

Silloin ylläpitäjä (tai yhteistyökumppanin kirjanpitäjä, jolla on käyttöoikeus) voi hyväksyä laskun seuraavasti:

1. Siirry "Saapuneet"-välilehdelle.

2. Klikkaa "Hyväksy".

3. Klikkaa "Maksa nyt" tai ajoittamalla maksun myöhempään ajankohtaan. Lasku, joka on ajoitettu tietylle päivälle, maksetaan kyseisenä päivänä klo 14.00. Jos lasku on määritetty maksettavaksi nyt, se maksetaan heti.

• Jos tarvitset ylimääräisiä hyväksyjiä (tavallisen ylläpitäjän hyväksynnän lisäksi).

Silloin ylläpitäjä (tai kumppanikirjanpitäjä, jolla on käyttöoikeus) voi:

1. Siirry "Saapuneet"-välilehdelle.

2. Lisää hyväksyjiä laskuun.
    Huom: Jos olet lisännyt väärän hyväksyjän tai lisäämäsi hyväksyjä ei ole paikalla, voit poistaa hyväksyjän painamalla ”Lisää hyväksyjä” -painiketta ja poistamalla valinnan valintaruudusta.

3. Odota kaikkien hyväksyjien päätöstä. Hyväksymissähköposti vanhenee kuukauden kuluttua. Hyväksyjä(t) saavat tämän sähköpostitse:

Näet, kuka on hyväksynyt "peukku ylös" tai "peukku alas" -kuvakkeiden perusteella. Voit myös napsauttaa aktiviteetti-välilehteä, josta näet laskutoiminnot, mukaan lukien aiemmat hyväksynnät/hylkäämiset:

Jos joku hyväksyjistä on hylännyt laskun, sitä ei voida maksaa. Ei ole myöskään mahdollista palata sähköpostiin ja muuttaa päätöstä. Jos lasku on hylätty, voi olla hyvä idea mitätöidä se, jotta se siirtyy arkisto-osioon.

4. Kun kaikki hyväksyjät ovat hyväksyneet laskun, valitse "Maksa nyt" tai ajoita maksu myöhempään ajankohtaan. Seuraavassa osiossa kerrotaan, miten laskut maksetaan kerralla.

5. Kun lasku on maksettu, varat otetaan Pleo-lompakostasi ja lähetetään toimittajalle.

Miten laskut maksetaan kerralla

Jos paljon laskuja on hyväksytty, mutta niitä ei ole vielä maksettu, tämä kannattaa ehkä määrittää kerralla:

1. Siirry Saapuneet-kansioon.

2. Valitse kyseiset laskut (ei ole mahdollista valita laskuja, jotka eivät ole valmiita maksettavaksi).

3. Valitse, haluatko ajoittaa valitut laskut maksettavaksi nyt, eräpäivänä vai jonain muuna päivänä.

Laskun hylkääminen ja mitätöinti

Mitätöinti tekee periaatteessa saman kuin hylkääminen; se peruuttaa laskun ja kaikki vireillä olevat maksut ja lähettää laskun arkistointiosioon. Nämä kaksi vaihtoehtoa esiintyvät kuitenkin eri yhteyksissä. "Hylkääminen on osa hyväksymisvirtaa, kun taas mitätöinti voi tapahtua, jos lasku on vahingossa ladattu kahdesti, laskun tiedot ovat virheellisiä jne.

• Näet, miltä "hylkää"-vaihtoehdot näyttävät tämän artikkelin kuvakaappauksissa. Kuten mainittiin, laskun hylkäämisen voi tehdä ylläpitäjä, hyväksyjä ja/tai kumppanikirjanpitäjä, jolla on erityisoikeus.

• Ylläpitäjä tai kirjanpitäjä voi mitätöidä laskun seuraavasti:

1. Klikkaamalla laskua.

2. Klikkaamalla kolmea pistettä oikeassa yläkulmassa.

3. Valitse "Merkitse mitättömäksi".

Kaikki mitätöidyt ja hylätyt laskut löytyvät arkistosta:

Miten lasku merkitään maksetuksi Pleon ulkopuolella?

Entä jos lasku ladataan Pleoon, mutta se maksetaan muualla (esim. yrityksen pankkitililtä)? Tällaisessa tapauksessa ylläpitäjä (tai yhteistyökumppanin kirjanpitäjä, jolla on käyttöoikeus) voi:

1. Klikkaa laskua.

2. Klikkaa kolmea pistettä.

3. Valitse "Merkitse maksetuksi". Tämä toiminto peruuttaa automaattisesti kaikki suunnitellut maksut ja siirtää laskun arkistoon.

Tulevaisuudessa harkitsemme lisäävän oikeudet myös ulkopuolisille (eli muille kuin kumppaneille) kirjanpitäjille merkitä laskun maksetuksi. Ota yhteyttä, jos haluat nähdä tämän muutoksen!

Miten laskut toimivat kirjanpito-integraation kanssa

• Laskut ovat yhteensopivia Pleon mukautettujen ja yleisten vientitiedostomuotojen kanssa.

• Muista täyttää Asetukset-sivun "Taskun hyvitystili" -kenttä. Mitä hyötyä oletustoimittajatilin käyttämisestä on? Jos joltakin Pleon laskultasi puuttuu toimittajan tili, ne lähetetään yhteen paikkaan kirjanpitojärjestelmääsi, jolloin sinun on helpompi kirjata ne myöhemmin oikealle toimittajalle.

• Varmista, että lisäät myös toimittajan tilikentän, kun määrität tiedostomuotoa. Näin varmistat, että laskun toimittajakoodi (joko erityinen tai oletusarvoinen) sisältyy vientiin:

Näin laskujen vienti toimii:

1. Kun lasku on ladattu, se päätyy automaattisesti Viemättä-jonoon.

2. Kun siirrät laskun Vie-jonoon, se lukitaan.

3. Kun lasku on viety, se synkronoidaan täysin edellä mainittujen kirjanpitojärjestelmien kanssa. Voit viedä laskun, vaikka sitä ei olisi vielä maksettu. Itse maksu voidaan viedä myöhemmin.

Kuinka ottaa yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää tai jos haluat poistaa laskujen maksu ominaisuuden käytöstä organisaatiosi tililtä, ota yhteyttä tukitiimiimme.