Skapa team och attestansvariga och attestera utgifter

I den här artikeln lär du dig att:

Skapa team och konfigurera attestansvariga

Skapa team och konfigurera en process för att attestera utgifter med teamattestering och företagsattestering.

Med vår attestering i flera steg kan du konfigurera två olika attesteringsprocesser från två olika affärsområden. Attestansvariga kan godkänna, begära mer information och motbevisa utgifter så att du har kontroll över företagets utgifter.

Attestansvariga för team

Det är praktiskt att skapa team om du vill dela upp olika medlemmar i relevanta avdelningar och för att attestera teamutgifter i Pleo.

Som administratör eller bokföringsansvarig med utökad åtkomst kan du skapa gränser som sätter igång attesteringsprocessen för alla utgifter inom den nämnda gränsen. Flaggade utgifter markeras så att attestansvarig för ett särskilt team kan utvärdera dem.

Följ de här stegen:

1. Gå till Användare i menyn till vänster i Pleo-webbappen.

2. Klicka på Team.

3. Klicka på Skapa team. När du skapar team kan du tilldela ett namn och en kod.

4. Klicka på Lägg till attestansvarig och tilldela en eller flera för att visa och godkänna teamutgifter. Attestansvariga kan även ställa in och hantera köpgränser samt blockera och avblockera kort.

5. Välj minsta och högsta attesteringsgränser för kort- och utlägg. Det här är dina attesteringsgränser.

6. Du kan ställa in olika gränser för varje attestansvarig om det behövs. I exemplet nedan är Angela attestansvarig för alla utgifter upp till 999 kr medan Adam attesterar allt över 1 000 kr.

Attestansvariga för företag

En administratör eller bokföringsansvarig kan ställa in gränser för företagets attestansvariga. Det här sätter igång en attesteringsprocess för alla utgifter inom den gränsen. De flaggade utgifterna markeras så att attestansvarig för företaget kan utvärdera dem. Företagsattestering samarbetar med teamattestering och skapar en attesteringsprocess i flera steg på ditt företag.

Följ de här stegen:

1. Gå till Inställningar i menyn till vänster.

2. Klicka på Attestera.

3. Aktivera företagsattestering högst upp på sidan.

4. Nedan ställer du in gränsen för företagsattestering för alla utgifter.

5. Lägg sedan till attestansvarig för företag från listmenyn.

Så här attesterar du utgifter

Det har aldrig varit så enkelt att attestera med attesteringsprocessen i flera steg. Nu kan du hantera utgifter som behöver särskild uppmärksamhet.

Gå först till Utgifter och välj sedan fliken Attestera.

Här kan en attestansvarig markera en utgift från listan som OK, Inte OK eller Behöver information.

Bra att veta: Markera upp till 25 utgifter som OK samtidigt genom att välja dem och klicka på OK.

Om en utgift markeras som Inte OK, skickas ett push-meddelande till den medlemmen automatiskt om att vidta nödvändiga åtgärder. Om du konfigurerat Utlägg kan teammedlemmen markera utgiften som ”privat” vilket drar beloppet från hens medarbetarens saldo.

Om en medlems utgift är markerad som Behöver information får medlemmen en avisering om att lägga till den begärda informationen och trycka på ”Klar”. Attestansvarig kan sedan slutföra attesteringen av utgifterna.

Obs!

• Samma process gäller för teamets och företagets attestansvariga. Men som attestansvarig för företaget kan du se granskningsstatusen för en kortutgift direkt på exportsidan samt på sidan för utgiften. För utlägg kan attestansvariga för företaget bara attestera från sidan Utgifter.

• Alla administratörer kan se utgifter för företagsattestering men endast attestansvarig för företag får aviseringar om att attestera utgifterna.

Vanliga frågor

Vem kan bli attestansvarig?

• Attestansvarig för team – personen du väljer är en användare på Pleo

• Attestansvarig för företag – en administratör eller bokföringsansvarig

Vad kan en attestansvarig för teamet göra i Pleo?

• Ställa in köpgränser för teammedlemmar

• Korthantering: aktivera och inaktivera kort åt teammedlemmar

• Översikt över teamutgifter i realtid

• Attestera teammedlemmars utgifter