Skillnaden mellan användare med enbart Pleo Utlägg och användare med ett Pleo-kort

Varför skulle du ge tillgång till Utlägg men inte till ett Pleo-kort?

För anställda som bara har mindre affärsutgifter, ett fåtal gånger per år, kanske du föredrar att begränsa deras Pleo-åtkomst till enbart Utlägg. Detta innebär att de inte har tillgång till ett fysiskt eller virtuellt Pleo-kort, men de kan skicka in utlägg och återbetala sig själva via Pleo-appen. Användare som endast har Pocket räknas fortfarande till den totala gränsen för användare i din valda plan.

Tänk på att om Utlägg är aktiverat för ditt Pleo-konto är det tillgängligt för alla användare. Det innebär att kortinnehavare också kommer att ha möjlighet att skicka in utlägg, även om detta bara bör uppstå vid enstaka tillfällen (t.ex. om de har glömt sitt Pleo-kort eller var tvungna att betala en utgift med kontanter).

Så här bjuder du in en anställd som "Endast Utlägg"

1. Gå till sidan "Användare" i Pleo-webbappen.

2. Klicka på "Lägg till användare".

3. När du har lagt till en eller flera e-postadresser väljer du "Endast Utlägg":

Om du bjuder in någon som "Endast återbetalning" och senare bestämmer dig för att de behöver ett kort:

1. Gå till sidan "Användare".

2. Klicka på den medarbetare.

3. Klicka på "Aktivera kort":

Hur man använder Utlägg

När du har accepterat inbjudan och skapat dina inloggningsuppgifter för Pleo, kan du se hur du skickar in en utlägg och får en återbetalning.

Så här använder du Pleo som en kortanvändare

Som en kortanvändare kan du direkt skapa ditt egna virtuella kort och få ett fysiskt kort beställt med hjälp av din administratör. Om din administratör väljer att aktivera Pleo Utlägg, kan du följa stegen ovan.