Pleos verifieringsprocess

Pleo är ett företag som erbjuder finansiella tjänster, vilket innebär att vi måste följa strikta regelverk om bekämpning av penningtvätt. Detta gäller i synnerhet EU:s femte penningtvättsdirektiv.
Regelverken ser till att finansiella institutioner förstår kundrelationers natur och syften. Detta innefattar även ett krav på att samla in information om ägarstrukturen och ledningen hos företagskunder. Vi måste göra kundkännedomskontroller (KYC, Know Your Customer) vid onboarding av en ny klient.

Vad innebär det här för dig?

Innan du kan börja använda Pleo måste du gå igenom en process för att verifiera företaget. Det är inget du behöver oroa dig för och är gjort i två snabba och enkla steg.

Steg 1 – låt oss komma igång

1. Klicka på Kom igång och fyll i företagets email.

2. Välj företagets storlek så att vi kan se till att du får vad du behöver för kategorin du hamnar i. Obs! Om du hamnar i kategorin 500+ blir du ombedd att ringa vårt team.

3. Skapa din säkerhetskod med fyra siffror och bekräfta. Det är viktigt att komma ihåg säkerhetskoden eftersom du behöver den för att logga in.

4. Fyll i ditt telefonnummer och slutför verifieringen av ditt mobilnummer. Läs mer om vår starka kundautentisering här

Steg 2 – ladda upp verifieringsdokumenten om dig och ditt företag

1. Klicka på Starta verifiering

2. Välj metoden för att verifiera din identitet och

• Foto-ID

• NemID (endast Danmark)

• Bank ID och personnummer (endast Sverige)

3. Välj ditt ID-dokument. Vi godkänner bara officiella typer av ID-handlingar som pass, körkort och ID-kort.

Obs! Se till att du skickar in tydliga färgbilder på dokumenten utan reflektioner och att all information syns. Annars måste vi kanske fråga om dokumenten igen.

4. Bekräfta företagets information. Du kan antingen använda våra föreslagna uppgifter eller söka med företagets namn och registreringsnummer.

5. Lägg till ditt momsregistreringsnummer.

6. Snyggt jobbat ? Allt är klart! Klicka på kom igång för att prova på Pleo.

Så här verifierar vi ditt företag

Du kan för tillfället prova på Pleo efter en inledande verifiering, men vi måste verifiera alla verkliga huvudmän (UBO, Ultimate Beneficial Owners) och verkställande direktörer i företaget som direkt eller indirekt äger 25 % eller mer av aktierna. Du hittar alla utestående dokument på sidan med företagsinfo.

Vanliga frågor och svar om verifieringsprocessen ❓

Varför verifieras jag personligen?

Eftersom du är den som skapar kontot blir du den huvudsakliga administratören, vilket innebär att du har tillgång till företagsinfo och är inledningsvis ansvarig för kontot. Vi måste säkerställa legitimiteten hos personen som skapar kontot och vi håller kontot säkert genom att verifiera dig.

Vilka andra personer i företaget måste verifieras?

Du blir tillfrågad att ladda upp dokument som behövs för kontot baserat på ägarskap. Du hittar också alla medlemmar i företaget som måste verifieras på sidan med företagsinfo

Vad ska jag göra om jag har fastnat i verifieringsprocessen?

Det kan finnas flera orsaker varför det här händer och vi följer en specifik procedur beroende på situationen.

• Om du harmisslyckats med den inledande administratörsverifieringen tar vårt compliance team kontakt med dig inom 24 timmar med information om vad som behövs göras.

• Om du får ett felmeddelande: Vårt compliance team försöker att göra ändringar och tar kontakt med dig inom 24 timmar när problemet är löst.

• Om administratörsverifieringen inte slutförs eller inte upphör att läsa in (tre prickar) ska du ta kontakt med vårt supportteam i chatten i appen eller på [email protected] för mer hjälp.