Slipp slösa tid på att återbetala utlägg och reseersättningar manuellt eller via lön, och låt anställda slippa vänta på att få tillbaka sina pengar. Gör allt i Pleo istället! Hur fungerar direkta återbetalningar i Pleo?

När funktionen väl är aktiverad kommer detta att göra det möjligt för anställda att få återbetalning för Pocket-utgifter direkt till sina privata kort, från er Pleo Wallet.

En administratör kan aktivera funktionen via Pocket-sidan.

1. En påminnelse om Attest visas för att ställa in Pocket-specifika regler.

2. Efter aktivering kan anställda hantera sina egna återbetalningar genom att lägga till sina privata kort för ersättning.

3. Se mer här Återbetalning sker från Wallet och visas i export-vyn som "Pocketöverföring"

4. Avgiften för en direkt återbetalning är 0,9% av beloppet, dock högst €1 / 10SEK

5. Hur kan anställda lägga till sina personliga kort?

En anställd kan lägga till sin personliga debet- eller kreditkort för att ersätta sig själva genom den senaste versionen av mobilappen.

Du kan läsa mer om hur detta fungerar här. Obs! Användare med kort från Handelsbanken, SEB och Swedbank kan för närvarande uppleva problem med direkta återbetalningar.

• När ett kort har lagts till kommer det att visas på användaren i Pocket med en liten kortikon på deras profilbild.

• Kom ihåg att en anställd endast kan ersätta sig själv när utlägget/resan har godkänts av attest-ansvariga eller om Pocket-balansen ligger under attest-gränsen.

Hur kan jag redovisa direkta ersättningar?

Återbetalningar kommer att visas på din exportsida som "Pocketöverföringar". När du exporterar återspeglar verifikatet en förflyttning av pengar från ditt Pleo Wallet-konto till ditt Pleo Pocket-konto i ditt bokföringssystem.

Alla transaktioner exporteras till ditt bokföringssystem på Pocket Contra-kontot som du har ställt in tidigare på inställningssidan.

Läs mer relaterade artiklar 📚

Pleo Pocket för administratörer

Pleo Pocket för användare

Milersättning