Komma igång med Pleo: tre steg för administratörer

Grattis, ditt företags Pleo-konto är officiellt verifierat. Välkommen ombord!

I den här artikeln förklaras tre steg för administratörer för att komma igång med Pleo:

Hur du fyller på din Wallet

När du och dina kollegor använder Pleo-kort dras alla betalningar från en enda företagsplånbok. Det finns ett par olika sätt att skicka pengar till din plånbok. Vi har faktiskt en annan artikel som förklarar de olika alternativen. Men för din första gång är det så här det fungerar:

1. Gå till sidan "Wallet".

2. Klicka på "Fyll på".

• Du kommer att se dina unika överföringsuppgifter kopplade till din plånbok.

• För USA: Du kommer att uppmanas att ansluta ditt bankkonto genom Plaid.

3. Skicka lite pengar - till de ovannämnda överföringsuppgifterna - från ditt företags bankkonto.

Det tar vanligtvis en (i allmänhet högst två) arbetsdagar innan pengarna dyker upp i din Wallet. Din första överföring tar 24 timmar längre tid än vanligt. Anledningen är att vi måste se till att pengarna kommer från ett bankkonto eller konto för elektroniska pengar som matchar namnet på ditt Pleo-konto och är registrerat i det aktuella landet. Så (snälla) skicka inte pengar från ett personligt konto eller en tjänst för elektroniska pengar som döljer avsändarens uppgifter.

Om du vill se hur lång tid överföringar tar kan du kolla in den här artikeln här.

Är du nervös för din första överföring? Ingen i Pleo eller någon annan organisation har tillgång till dina pengar. Läs mer om var dina plånbokspengar förvaras.

Hur du bjuder in dina kollegor (och din externa bokhållare)

Ingen är en ö. Ju fler kollegor som använder Pleo, desto mer kan du effektivisera utgifterna i hela organisationen. Med detta i åtanke:

1. Gå till sidan "Användare".

2. Klicka på knappen "lägg till användare" i det övre högra hörnet.

3. Ange e-postadressen för en eller flera kollegor.

4. Klicka på "Bjud in till Pleo".

Din(a) kollega(er) kommer att få ett e-postmeddelande med en inbjudan att gå med i företagets konto. Alla som du bjuder in på detta sätt kommer automatiskt att få rollen "medarbetare". Du kan alltid ändra någons roll senare (du ser alternativet när du klickar på deras profil på sidan användare).

För externa bokförare följer du samma två första steg som anges ovan. I steg tre klickar du på texten "Extern bokhållare? Ge dem åtkomst →" och följ stegen på skärmen. Lär dig mer om bokförare i Pleo.

Hur du beställer Pleo-kort av plast

Det är dags att få tag på några Pleo-kort! De två första beställningarna är gratis, så om dina kollegor är snabba med att tacka ja till inbjudan att gå med i Pleo är det en bra idé att beställa sina kort i stor skala:

1. Gå till avsnittet "Fysiska kort" på sidan Användare.

2. Klicka på knappen "Beställ kort" i det övre högra hörnet.

3. Välj de personer som behöver ett fysiskt kort och klicka på "Fortsätt".

4. På nästa sida visas standardleveransadressen. Om du beställer ett kort till en kollega på distans klickar du på knappen "Redigera adress".

5. Klicka på "Bekräfta beställning".

Korten levereras inom 5-7 arbetsdagar. Under tiden kan du med ett virtuellt Pleo-kort betala både online och i butik (med Apple Pay och Google Pay).

Läs relaterade artiklar ?