Milersättning

Denna artikel är avsedd för Pleo-administratörer och redovisningskonsulter med utökad åtkomst. Den förklarar:

Hur man aktiverar milersättning för Pleo-kontot

1. Aktivera Utlägg (tillgängligt för våra kunder med betalabonnemang).

2. Gå till Inställningar.

3. Klicka på Milersättning:.

4. Välja en kategori för milersättning:

Nu är det klart! Medlemmar på ditt konto kan nu skicka in milersättningar.

Standardtaxor

Om ditt Pleo-konto är registrerat i Sverige kommer sidan för körsträcka att visa förifyllda skattefria taxor som fastställts av din regering:

Pleo uppdaterar automatiskt taxorna om/när din regering ändrar dem. Om du väljer att åsidosätta standardtaxorna kommer vi dock inte att uppdatera dem. Om du vill ändra från standardtaxan till en anpassad taxa klickar du på "Redigera taxa", stänger av "Standardtaxa", skriver in en anpassad taxa och klickar sedan på "Spara ändringar":

Taxor för förmånsbil

Taxor för förmånsbil är också tillgängliga för våra kunder i Sverige. De förifyllda taxor är också baserade på skattefria statliga taxor. Observera att när en förmånsbil är vald är det inte möjligt att ha ett individuell milersättningstaxor (se nästa avsnitt).

Anpassad taxor för medarbetare och individuell milersättningstaxor

• Om du vill skapa anpassade taxor per medarbetare:

1. Gå till sidan Milersättning.

2. Klicka på "Ställ in en anpassad taxa för medarbetare" på den högra sidan av sidan.

3. Välj medarbetaren, deras anpassade taxa och klicka sedan på "Spara ändringar":

• Du kan alltid se hur långt en medarbetare har kört i fältet "Avstånd". Använd filtren för att se medarbetarnas avstånd från högt till lågt (eller vice versa):

• Om du vill låta medarbetarna välja sina egna taxor:

När du aktiverar "Individuell milersättningstaxa" kan medarbetarna byta från standardtaxan till en anpassad taxa:

Vanliga frågor

Varför ser jag inte milersättningsinställningarna?

För att kunna använda milersättning måste du också ha aktiverat Utlägg. Kontakta oss om du inte har tillgång eller ta reda på om din prisplan ger dig tillgång till den här funktionen:

Hur kan godkännande ställas in för milersättning?

Milersättning följer samma granskningssystem som det du har ställt in för Utlägg.

Kan en administratör eller redovisningskonsult redigera en milersättning?

Det är inte möjligt att ändra en milersättning efter att den har skickats in, varken av en administratör eller en medarbetar. Men du kan alltid lämna feedback (t.ex. markera utlägget som "inte okej") och/eller be en medarbetar att ta bort utlägget och skicka in ett nytt.

Är det möjligt att ladda ner en lista över milersättningar?

Ja, det finns en nedladdningsknapp på sidan för milersättning:

Rapporterar Pleo milersättning till den lokala skattemyndigheten?

Pleo arbetar på en långsiktig lösning för en mer automatiserad rapportering. För närvarande skickar vi dock inte milersättningar till din lokala skattemyndighet.

Hur kan medarbetare skicka in en milersättning?

Här är instruktionerna för att skicka in en milersättning.