Omvänd moms i Sverige

Vi har skapat en momstabell för svensk bokföring som låter dig ställa in omvänd moms. Du har nu två typer av moms-koder:

• Standard: för normal moms som går till det ingående momskontot

• Omvänd: för alla köp som behöver omvänd moms. Denna moms läggs till i två olika momskonton som du kan välja.

Så här ställer du in dina momskonton

1. Under Kontonummer för ingående moms kan du välja ditt vanliga momskonto. Detta brukar vara antingen 2640 eller 2641.

2. Lägg till alla vanliga momssatser i momskodtabellen (0%, 6%, 12%, 25%).

3. Sist men inte minst skapa en momskod för omvänd moms. Välj sats, ingående momskonto (2645) och utgående momskonto (2614).