Virtuella leverantörskort

Med virtuella leverantörskort får ekonomi- och inköpsavdelningen kontroll och översikt över prenumerationer och digitala tjänster genom att samla och begränsa betalningar till en leverantör eller en grupp med leverantörer.

Den här artikeln går igenom:

Den här funktionen är tillgänglig som en del av prenumerationsplanen Advanced. Se var du kan justera din plan här.

Hur du skapar ett virtuellt leverantörskort

Följ anvisningarna nedan för att skapa ditt virtuella leverantörskort:

1. I den vänstra menyn, klicka på Leverantörskort.

2. Klicka på knappen Skapa leverantörskort uppe till höger på sidan.

3. Ange ett kortnamn. T.ex. Marknadsföringsprenumerationer.

4. Välj kortinnehavare.

5. Välj kortgräns (ingen gräns, per vecka eller per månad) och gränsbelopp.

6. Valfritt: Lägg till ett leverantörslås - vilket innebär att endast transaktioner från leverantörer inom leverantörslåset är tillåtna

7. Klicka på skapa leverantörskort.

Bra att veta

• Endast administratörer kan skapa och redigera virtuella leverantörskort.

• Kortuppgifterna visas bara för kortinnehavaren.

• Virtuella leverantörskort behöver alltid ha en ägare kopplad till kortet.

Hur du redigerar ett virtuellt leverantörskort

Följ anvisningarna nedan för att redigera ditt virtuella leverantörskort:

1. Klicka på Leverantörskort i menyn till vänster.

2. Leta upp och klicka på det berörda kortet från listan med tillgängliga leverantörskort.

3. I popup-fönstret för kortadministration kan du redigera kortets namn, ägare och köpgränser. Det är också här du kan frysa kortet och kontrollera kortaktivitet.

Bra att veta

• I aktivitetsflödet kan du se hela granskningsspåret för korthistoriken, inklusive transaktioner, vem/när det senast ändrades och vem som var kortägaren.

Standardtaggning

För att göra återkommande utgifter ännu enklare kan du ställa in en standardkategori, tagg och team för varje virtuellt leverantörskort, vilket sedan ställs in för varje utgift som görs.

Kortägare kan se de regler som är inställda på Mina kort-sidan

Hur du tar bort innehavaren av ett virtuellt leverantörskort

En av fördelarna med virtuella leverantörskort är att kunna tydligt separera företagets utgifter från de anställdas utgifter. När en medarbetare slutar kan du justera köpgränser eller byta kortinnehavare utan att behöva avbryta prenumerationer eller kampanjer.

Översättning är "Raderingsprocessen är nästan exakt densamma som inom den här artikeln: Så här bjuder du in och tar bort användare i Pleo. Den största skillnaden är att innan du raderar en användare som är utgiftsägare till ett leverantörskort kommer du att bli ombedd att omfördela äganderätten till kortet (eftersom kortet alltid behöver en ägare) eller om du vill att kortet ska raderas."

Gränser för utländsk valuta

Om du vill hantera dina utgifter i en valuta som skiljer sig från valutan i din wallet, kan du ställa in en specifik kortgräns i den valutan.

Till exempel, låt oss säga att du har ett leverantörskort med namnet 'Marknadsföringsprenumerationer' för en månatlig prenumeration som kostar 250 USD. Genom att ställa in en köpgräns på 300 USD istället för motsvarande i EUR kommer dina månatliga utgifter på 250 USD att visas som ett förhållande av 250/300 USD. Detta gör det lättare att snabbt identifiera eventuella variationer i utgifterna.

Bra att veta

• Det är viktigt att notera att även om köpgränsen för kortet är i en annan valuta, så förblir valutan i din Wallet (där pengarna kommer ifrån) oförändrad. Till exempel, om du gör ett köp på 100 USD med en EUR Wallet, kommer beloppet att konverteras till EUR innan det dras av.

• För att säkerställa noggrannhet uppdaterar vi motsvarigheten till den utländska valutagränsen i din plånboks valuta varje vecka. Om du t.ex. anger en gräns på 100 USD kan den vara värd 92 EUR en vecka och sedan uppdateras till 93 EUR veckan därpå. Det här systemet upprätthåller en korrekt registrering av de återstående medel som är tillgängliga för utgifter på det kortet, även när det handlar om olika valutor mellan gränsen och din plånbok.