Virtuaaliset käyttökohtaiset kortit

Virtuaalisten käyttökohtaisten korttien avulla talous- ja hankintatahot voivat hallita ja tarkastella tilauksia ja digitaalisia palveluja sallimalla maksujen keskittämisen ja rajoittamisen yhdelle tai useammalle toimittajalle.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

Tämä ominaisuus on saatavilla osana Advanced-tilausta. Katso, missä voit säätää tilauksesi täältä.

Miten luot virtuaalisen käyttökohtaisen kortin

Luo virtuaalinen käyttökohtainen kortti seuraavien ohjeiden avulla:

1. Valitse vasemmasta valikosta Käyttökohtaiset kortit.

2. Sivun oikeassa yläkulmassa klikkaa luo käyttökohtainen kortti -painiketta.

3. Syötä kortin nimi. Esim. markkinointitilaukset.

4. Valitse kortin omistaja.

5. Valitse kortin rajoitus (ei rajoitusta, viikoittainen tai kuukausittainen) ja rajoitusmäärä.

6. Valinnainen: Lisää toimittajalukitus - tarkoittaen, että ainoastaan tapahtumat toimittajilta, jotka kuuluvat toimittajalukitukseen sallitaan.

7. Napsauta luo käyttökohtainen kortti.

Hyvä tietää

• Vain adminit voivat luoda ja muokata virtuaalisia käyttökohtaisia kortteja.

• Kortin tiedot näkyvät vain kortin omistajalle.

• Virtuaalisilla käyttökohtaisilla korteilla tulee aina olla omistaja kortille määritettynä.

Miten muokkaat virtuaalista käyttökohtaista korttia

Muokkaa virtuaalista käyttökohtaista korttia seuraavien ohjeiden avulla:

1. Valitse vasemmasta valikosta Käyttökohtaiset kortit.

2. Etsi kortti saatavilla olevien käyttökohtaisten korttien luettelosta ja klikkaa sitä.

3. Kortin hallintaponnahdusikkunassa voit muokata kortin nimeä, omistajaa ja rajoituksia. Täällä voit myös jäädyttää kortin ja tarkistaa kortin käytön.

Hyvä tietää

• Näet toimintasyötteessä täyden korttihistorian, kuten tapahtumat, kuka on muokannut sitä tai milloin ja kuka oli kortin omistaja.

Oletusluokat

Jotta toistuvat kulut olisivat vielä helpompia, voit asettaa kullekin käyttökohtaiselle kortille oletuskategorian, -luokan ja -tiimin, jotka sitten asetetaan jokaista tehtyä kustannusta varten.

Kortin omistajat näkevät säännöt, jotka on asetettu Tilini Kortit -sivulle.

Miten poistat virtuaalisen käyttökohtaisen kortin omistajan

Yksi käyttökohtaisten korttien eduista on kyky erottaa yrityksen kulut selkeästi työntekijän kuluista. Kun työntekijä lähtee, voit säätää käyttörajoituksia tai vaihtaa kortinhaltijoita ilman tilausten tai kampanjoiden peruuttamista.

Poistoprosessi on lähes täsmälleen sama kuin tässä artikkelissa: Kuinka kutsua ja poistaa käyttäjiä Pleossa. Pääasiallinen ero on se, että ennen käyttäjän poistamista, joka on virtuaalisen käyttökortin omistaja, sinua pyydetään uudelleen määrittämään kortin omistus (koska kortilla tarvitsee aina olla omistaja) tai haluatko kortin poistettavan.

Ulkomaan valuutta rajoitukset

Jos aiot hallinnoida kulujasi jossakin muussa kuin Walletisi valuutassa, voit määrittää tietyn kortin rajoituksen kyseisessä valuutassa.

Esimerkiksi jos sinulla on 'Markkinoinnin tilaukset' -niminen käyttökohtainen kortti sellaista kuukausittaista tilausta varten, jonka hinta on 250 USD, ja asetat kortin rajoitukseksi 300 USD vastaavan euromääräisen summan sijaan, kuukausittainen 250 dollarin kulu näkyy suhteena 250/300 USD. Tämä helpottaa mahdollisten kulutuksen vaihteluiden nopeaa tunnistamista.

Hyvä tietää

• On tärkeää huomata, että vaikka kortin rajoitus on eri valuutassa, lompakkosi valuutta (josta rahat tulevat) pysyy muuttumattomana. Esimerkiksi, jos teet ostoksen 100 dollarilla EUR-lompakolla, summa muunnetaan euroiksi ennen kuin se vähennetään.

• Varmistaaksemme tarkkuuden päivitämme viikoittain ulkomaanvaluuttarajan vastinetta lompakkosi valuutaksi. Jos esimerkiksi asetat 100 USD:n rajan, sen arvo saattaa olla 92 euroa yhdellä viikolla ja päivittyä 93 euroon seuraavalla viikolla. Tämä järjestelmä pitää tarkkaa kirjaa kortilla jäljellä olevista rahavaroista, jotka voidaan käyttää, vaikka raja ja lompakkosi olisivat eri valuutoissa.