Virtuelle leverandørkort

Med virtuelle leverandørkort kan du centralisere og begrænse betalinger til én leverandør eller en gruppe af leverandører, hvilket gør det muligt for økonomi- og indkøbsafdelinger at få kontrol og overblik over abonnementer og digitale serviceydelser.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Denne funktion er tilgængelig for brugere på et Advanced-abonnement. Du kan opgradere dit abonnement her.

Sådan opretter du et virtuelt leverandørkort

Følg nedenstående vejledning for at oprette dit virtuelle leverandørkort:

1. Klik på Leverandørkort i menuen til venstre.

2. Klik på knappen Opret leverandørkort øverst på siden til højre.

3. Indtast et kortnavn, f.eks. "Marketingabonnementer".

4. Vælg kortejeren.

5. Vælg forbrugsgrænse for kortet (ingen grænse, ugentlig eller månedlig) samt beløbet for forbrugsgrænsen.

6. Valgfrit: Tilføj en leverandørlås. Med en leverandørlås kan du sikre dig, at det virtuelle leverandørkort kun kan bruges til transaktioner fra en eller flere særligt udvalgte leverandører.

7. Klik på opret leverandørkort.

Godt at vide

• Kun administratorer kan oprette og redigere virtuelle leverandørkort.

• Kortoplysningerne kan kun ses af kortejeren.

• Der skal altid være en ejer tilknyttet virtuelle leverandørkort.

Sådan redigerer du et virtuelt leverandørkort

Følg nedenstående vejledning for at redigere dit virtuelle leverandørkort:

1. Klik på Leverandørkort i menuen til venstre.

2. Find og klik på det relevante kort på listen over tilgængelige leverandørkort.

3. I pop op-vinduet for kortadministration kan du redigere kortets navn, ejer og forbrugsgrænser. Det er også her, du kan spærre kortet og tjekke kortaktivitet.

Godt at vide

• I aktivitetsfeedet kan du se en komplet revisionsoversigt over korthistorikken, herunder transaktioner, hvem der foretog den seneste ændring og hvornår samt kortejeren.

Tags, kategorier og teams

For at gøre tilbagevendende udgifter endnu nemmere at håndtere kan du indstille en standardkategori, et standardtag og et standardteam for hvert virtuelt leverandørkort. Disse standardoplysninger vil herefter automatisk knyttes til alle transaktioner, der foretages med det givne leverandørkort.

Kortejere kan få overblik over de opsatte regler på siden Min Konto.

Sådan sletter du en ejer af et virtuelt leverandørkort

En af fordelene ved virtuelle leverandørkort er, at du nemt kan adskille virksomhedens udgifter fra medarbejdernes udgifter. Når en medarbejder forlader virksomheden, kan du justere forbrugsgrænserne eller skifte kortindehaver uden at skulle annullere abonnementer eller kampagner.

Processen for at slette en kortejer er næsten præcis den samme som beskrevet i denne artikel: Sådan inviterer og sletter du brugere i Pleo. Den største forskel er, at før du sletter en bruger, der er ejer af et leverandørkort, vil du blive bedt om at overføre ejerskabet af kortet (da kortet altid skal have en ejer). Alternativt kan du vælge at slette kortet.

Forbrugsgrænser for valutaer

Hvis du planlægger at håndtere dine udgifter i en valuta, der er forskellig fra valutaen for din Wallet, har du mulighed for at angive en specifik forbrugsgrænse for kortet i den pågældende valuta.

Lad os for eksempel sige, at du har et leverandørkort ved navn "Marketingabonnementer". Hver måned bliver der trukket 250 dollars til betaling af abonnementer. Ved at indstille en forbrugsgrænse for kortet på 300 dollars i stedet for det tilsvarende beløb i euro vil din månedlige udgift på 250 dollars blive vist som en forholdsmæssig andel af 250/300 dollars. Dette gør det nemmere at identificere eventuelle variationer i udgifterne.

Godt at vide

• Det er vigtigt at bemærke, at selvom forbrugsgrænsen er i en anden valuta, ændrer valutaen i din Wallet (hvor pengene kommer fra) sig ikke. Hvis du eksempelvis foretager et køb på 100 dollars med en Wallet, der er sat op til euro, vil beløbet blive konverteret til euro, før det trækkes.

• For at sikre nøjagtighed opdaterer vi modværdien af den udenlandske valutagrænse til din Wallets valuta på ugentlig basis. Hvis du eksempelvis har sat en grænse på 100 dollars, kan den være 92 euro værd den ene uge og så blive opdateret til 93 euro ugen efter. Dette system giver en nøjagtig oversigt over de penge, der er tilgængelige på det pågældende kort, selv når der er forskellige valutaer mellem grænsen og din Wallet.