Sådan konfigurerer du Uniconta-integrationen

Denne artikel forklarer de to muligheder for at sende dine Pleo-udgifter til Uniconta:

Pleos brugerdefinerede eksportformat

I Uniconta skal du oprette en modkonto, der er dedikeret til Pleo-udgifter:

1. Gå til "Kontoplan".

2. Klik på "Tilføj finanskonto".

3. Angiv en tilgængelig modkonto og mærk den "Pleo".

4. Under "Kontotype" skal du vælge "Likvide aktiver".

5. Klik på "Gem" (Save).

Som det næste i Uniconta skal du oprette en Pleo-journal:

1. I Uniconta skal du klikke gå til "Bogføring".

2. Klik på "Tilføj kladde".

3. Vælg "Pleo" i både "kladde" og "navn" felterne.

4. Vælg en "numbersseries".

5. Rul ned, indtil du ser "Standardværdier", og vælg Pleo-modkonto.

6. Klik på "Gem" .

Vælge Pleo-udgiftsdata for at importere:

1. Klik på "Importer fra fil").

2. Vælg de datapunkter, du ønsker at se, ved at indtaste den rækkefølge, de skal vises i filen. Hvis du f.eks. ønsker, at datoen skal vises først, skal du indtaste "1" i feltet ved siden af den.

3. Klik på "Gem positioner "og gem den som "Pleo".

Nu er det tid til at logge ind på Pleo og indstille det brugerdefineret eksportformat

1. Log ind på Pleo-webappen, og gå til siden Regnskab.

2. Vælg "Opret dit eget format".

3. Indtast den samme Pleo-modkonto som du gemte i Uniconta og indtast i det tilsvarende felt i Pleo ("Modkonto til Pleo-kortudgifter").

4. Rul ned til afsnittet "Filformat", og indtast datapunkterne i samme rækkefølge som i Uniconta.

5. Nederst på siden kan du downloade et fileksempel for at se, hvad der vil blive uploadet til Uniconta.

6. Nu, hvor det hele er sat op, kan du eksportere dine udgifter fra Pleo, når du og dine kolleger begynder at bruge jeres kort.

Når du eksporterer fra Pleo, får du valget mellem Excel- eller .csv-fil. Når den er downloadet, skal du uploade filen i Uniconta:

1. I Uniconta skal du klikke på "Bogføring".

2. Klik på "Importer fra fil".

3. Vælg den fil, som du har downloadet fra Pleo.

4. Klik på "Gennemse".

5. Klik på "Indlæs fil".

Integrationen fra FutureLink

FutureLink har udviklet en tilpasset integration, der synkroniserer udgifter mellem Pleo og Uniconta. Den eneste hage ved det er, at det er et uafhængigt projekt fra FutureLink, og at der derfor er et gebyr forbundet med det. Det koster 99 kr. pr. måned plus et startgebyr på 990 kr. Fra Pleo's side er den eneste forudsætning adgang til vores API.

De største fordele ved integrationen (i modsætning til det tilpassede format) er, at kvitteringens URL sendes til Uniconta, hvilket betyder, at udgifter ikke skal matches manuelt med kvitteringer.

Interesseret? Tjek denne FutureLink-side om Pleo x Uniconta-integrationen.

Forbind Pleo og Uniconta (FutureLink)

1. Gå til integrationssiden https://connect.batchflow.dk.

2. Log ind med din Uniconta-bruger.

3. Vælg det selskab, du vil opsætte integrationen for og klik på "Registrer". Skal du opsætte flere selskaber, gentages skridt for alle selskaber.

4. Selskabs- og kontaktinformationer hentes fra Uniconta. Tilret kontaktoplysninger hvis det er nødvendigt, og klik på "Næste".

5. Indsæt din API-nøgle til Pleo og klik på "Gem".

Overfør udgifter fra Pleo til Uniconta (FutureLink)

1. Udgifter importeres automatisk fra Pleo til integrationen (Det er muligt at ændre filtreringen, så det kun er ønskede udgifter, der vises – vær især opmærksom på Dato)

2. Ændres filtre, klik på "Importer udgifter fra Pleo".

3. Vælg alle eller enkelte udgifter, der skal overføres til Uniconta, og klik "Tilføj til eksportkø".

4. Ønsker du at gå videre til Eksportkø, klik "Ja" i vinduet.

5. Klik "Konfigurer eksport" på Eksportkø-siden (Vil du fjerne udgifter fra eksportkøen, vælg udgiferne og klik "Fjern fra kø").

6. Vælg Kassekladde.

7. Vælg om udgifter skal bogføres på en kreditor eller en konto.

8. Vælg kreditor/konto.

9. Vælg hvilke værdier fra Pleo, der skal indsættes i kassekladden i Uniconta (Klik på + hvis du ønsker at tilføje en (ekstra) værdi. Klik på værdien for at vælge en ny, eller fjern ved at klikke på "Fjern").

10. Dimensioner hentes fra Uniconta, og der kan vælges “Tag-grupper” fra Pleo som værdi (Vær opmærksom på, at værdier i Pleo skal være 1:1 med dimensionsværdier i Uniconta).

11. Eksporter udgifter til Uniconta ved at klikke på "Eksporter til Uniconta".