Sådan markerer du en udgift som privat

Det kender vi godt! Du har foretaget et køb med dit Pleo-kort ved en fejl. Eller måske var du ikke opmærksom på, at dit Pleo-kort var knyttet til betalingen, før efter du havde foretaget den. Det er, hvad der sker!

Hvis din virksomhed bruger Pleo Udlæg, kan du markere udgiften som "privat" i Pleo. Så justeres din medarbejdersaldo automatisk med købsbeløbet.

Du kan markere alle udgifter på dit virtuelle eller fysiske kort som privat i Pleo-mobilappen. Private udlæg kan bare slettes.

Sådan registrerer du en privat udgift

1. Åbn mobilappen, og klik på udgiften

2. Vælg menuen med de tre prikker øverst til højre

3. Vælg "Markér som privat køb".

Hvad gør jeg, hvis jeg får vist beskeden "Denne udgift er allerede blevet behandlet"

Hvis din kortudgift allerede er blevet eksporteret, kan den ikke markeres som privat. Hvis det sker, skal du bare kontakte godkenderen eller administratoren for at give vedkommende besked. Du har følgende valgmuligheder:

1. Pleo-administratoren (eller en bogholder) kontakter Pleos supportteam for at bede om, at status for udgiften ændres til ikke-eksporteret. Derefter kan du markere den som privat. Når du har gjort det, kan administratoren eller bogholderen eksportere den igen.

Eller:

2. Pleo-administratoren (eller bogholderen) finder en anden måde at løse differencen på uden om Pleo. Dette er også løsningen, hvis din virksomhed ikke anvender Udlæg.

Kan administratorer eller bogholdere markere en udgift som privat?

Det er kun kortholderen, der kan markere en udgift som privat via mobilappen. Administratorer og bogholdere kan ikke gøre det på vegne af kortholdere i organisationen. Det er dog muligt at markere en udgift som "Ikke OK" og angive en note om, at kortholderen skal markere udgiften som privat. Udgifter markeret som "privat" eksporteres stadig til dit regnskabssystem.

Er det muligt for medarbejdere at betale arbejdsgivere tilbage via Pleo?

Det er ikke muligt for medarbejdere at refundere deres arbejdsgivere for private udgifter via Pleo-appen. Vi anbefaler, at du i stedet enten 1) venter på at udligne den private udgift med et privat udlæg (hvis din organisation bruger Udlæg) eller 2) afregner saldoen uden om Pleo (f.eks. via løntræk).